Sushi bar Makoto

Dnešní Honzíkův svátek jsme oslavili ve vyhlášeném sushi baru Makoto, který je údajně nejlepší sushi restaurací v celém Sydney. Pokaždé, když jsme šli kolem, viděli jsme před restaurací dlouhou frontu lidí, čekajících až se uvolní místo a oni se dostanou na řadu. To nás utvrdilo v tom, že to rozhodně musíme zkusit. Kuřecí sushi, které kupujeme na růžku za dolar, se prý vůbec nedá s dobrotami v Makotu srovnat.

Moc milá obsluha nás nakonec i vyfotila :-) za námi naše talířky a vlášek s jídlem. | Australia - Sushi - 24.6.2010

Museli jsme vyrazit o něco dřív - za prvé bylo potřeba vybrat z bankomatu balík peněz a pak jsme se museli zapsat na pořadník před restaurací a čekat, až pohledný mladý Japonec - uvaděč zavolá naše číslo. Během čekání jsme dostali na osvěžení plastový kelímek s vynikajícím zeleným čajem  a po deseti minutách jsme se dostali na řadu. Zasedli jsme k vláčku a rozpačitě pozorovali barevné pidi porcičky na pidi talířcích. Obsah některých talířků jsme vůbec nedokázali definovat :-)

Na vláčku kolovalo hrozně moc dobrot - Honzikovi se sbíhaly sliny, mně se obracel žaludek :-) | Australia - Sushi - 24.6.2010

Tak jsme začali klasikou - syrový losos na hrudce rýže. Já jsem byla statečnější a ochutnala jsem první. Honzík vyčkával. A bylo to vynikající :-) Další talířky na sebe nenechali čekat - najednou jsme nevěděli, po kterém talířku sáhnout dřív. Moje volby byly skutečnými lahůdkami - rolka plněná syrovou rybou a avokádem, pokrytá grilovaným sýrem a rolka s tuňákem a paprikou obalená v rybích jikrách. Ty jikry už pro mě, citlivku, ale byly horší. Mezi zuby prasknou a obsah vyteče do pusy - můj krk se v tuto chvíli začal nebezpečně stahovat :-) I když doušek vynikajícího zeleného čaje vše zachránil, další kolo, tentokrát humrový salát, jsem raději vynechala. Bohužel další chod, syrové (pravděpodobně - nešlo to moc poznat) olihňové kroužky plněné rýží mi obrátily žaludek vzhůru nohama a sousto jsem polkla jen s velkým sebezapřením a s ubrouskem před pusou pro případ nejvyšší nouze :-) Bylo to vynikající, ale zkrátka a dobře konzistence oligňového kroužku včetně velmi elastické a špatně rozkousnutelné tenké kůžičky na jeho povrchu zapříčinila uzavření pomyslné klapky v mém krku a pocit, že sousto mi v puse nezadržitelně roste :-))

Každopádně restaurace byla opravdu luxusní, obsluha super, jídlo bylo taky moc dobré, hlavně Honzík byl nadšený - jedl rybu a ještě navíc syrovou, a ještě navíc si na tom hrozně moc pochutnal  - a jeho spokojenost s oslavou je nejdůležitější :-)

Další fotky najdete zde.

24.06.2010 vytvořil(a) alenka, 03.07.2010 upravil(a) hell, přečteno 128025x
Zpět