Surfování aneb poslední letní den

V pátek jsme vyrazili s Phillem na kurz surfování. Byl to poslední letní den (28 stupňů) a tak počasí slibovalo super podmínky pro tento kurz. Ráno jsme vyrazili na central, kde nás vyzvedl takový postarší menší autobus, který měl kořeny nejspíše ještě v šedesátých letech minulého století. Kolem jedenácté jsme dorazili na pláž jižně pod městem. Nejprve nás udivilo množství lidí (blížící se 0) a pak její velikost a to že auta smí až na pláž a mohou jezdit (pokud jsou to 4x4) po této několika kilometrové pláži až u vody ... prostě paráda!

No jeden z mála svělých okamžiků, kdy jsem se udržel chvili aspoň trochu na prkně:-) | Australia - Kurz Surfovani - 23.4.2010

Na kurzu jsme byli dva Češi a jinak samej Němec či Američan. Borec co nás tam vezl (typickej Australan) a pak učil, se nás ptal, zda u nás spadlo to letadlo (Polsko je kousek, ale přeci jen ...) a jeden amík se mě ptal zda u nás mluvíme německy:-))

Touto károu bez klimatizace z roku raz dva jsme dorazili na pláž, no byla to občas drsná jízda, ale vše dobře dopadlo. | Australia - Kurz Surfovani - 23.4.2010

Celý kurz začal přednáškou o tom, jak se to prkno jmenuje a popisem jednotlivých částí. Následovala suchá část školení a to nacvičování na břehu od pádlování rukama až po postavení se na prkno. Načež jsme se vrhli všichni do vody a další část pak probíhala již ve vodě, kde jsme nakonec strávili něco kolem 4 a půl hodiny. Po dvou hodinách jsme si dali buffetový oběd z korby auta a pokračovali jsme. Na konci to Phillovi už šlo pěkně a mě pořád nic moc ... ale nutno dodat že jsem měl blbé prkno (mělo takový nepěkný zub na nose a v zádu bylo rozlepené) a tak na konci jsem si ho vyměnil a hle hned to šlo lépe ... jenže už nebyla žádná energie a měl jsem odřená kolena a ruce od prkna ... naše prkna nebyla tak úplně hladká, aby nám to tolik neklouzalo.

 Nádhera co? | Australia - Kurz Surfovani - 23.4.2010

Po celém dni jsme se pak vrátili značně unaveni a zničeni, ale stálo to za to! Sice už bych asi vícekrát na tak dlouho nešel surfovat, přeci jen lyžování je lyžování, ale pokud bych měl někde ještě příležitost si to vyzkoušet na půl hoďky či hoďku, tak bych do toho šel.

 

 

Více fotek najdete zde.

25.04.2010 vytvořil(a) hell, 25.04.2010 upravil(a) hell, přečteno 17024x
Zpět