Singapore

Do Singapuru jsme přijeli kolem 16 hodiny odpoledne. Vzduch se ani nepohnul a ve stínu mohlo být tak 38°C. V úplně zmateném China townu jsme i s krosnami zkoušeli najít směnárnu a po půl hodině to vypadalo, že jsme si vytyčili zcela nemožný úkol. Nakonec jsme směnili u nějakého Inda a nevýhodnost kurzu nám už v tu chvíli byla buřt. Kluci mě usadili na patník, obeskládali batohy a šli hledat ubytování. Když už jsem v šíleném vedru skoro kolabovala, přišli celí šťastní, že našli hotel za S$ 149. Cokoliv levnějšího bylo buď plné, nebo nechutně špinavé a plné švábů (v jednom levném hostelu doporučeném v průvodci prý byli dokonce i v posteli!! - poznámka od Honzíka: při prohlídce pokoje na mě mrkal přímo z polštáře asi 15cm velkej macek! Fuj! No nevemte to za S$ 50 za pokoj na noc!:-))). Takže ubytování máme nejdražší za celou dobu, ale poslední noc je ve znamení luxusu! :-)

Finanční centrum v noci ... | Singapore - 24.-25.8.2010

Hned večer jsme vyrazili do centra, resp. na krásně osvětlené nábřeží, kde nás nejvíc dostaly tři mrakodrapy, spojené jednou obrovskou střechou-lodí! Fakt parádní pohled.

Marina Bay Sands, Alča a já:-) | Singapore - 24.-25.8.2010

Nafotili jsme i další mrakodrapy, kostel, buddhistický i hinduistický chrám a promenádu kolem moře. Našli jsme food court, kde prodávají naprosto dokonalé a bezlepkové Spring Rolls zabalené v rýžovém papíře (které zbožňuju už od Chiang Mai v Thajsku) za S$ 1,50 jednu nebo 3ks za S$ 4 a po velké Coca-cole za S$ 2,35 u McDonalda jsme usnuli v luxusní a vyvoněné posteli našeho Hotel 81 Selegie.

Marina Bay Sands | Singapore - 24.-25.8.2010

Další den jsme se vydali do města za světla. Nejprve jsme vyrazili směrem "loď na střeše", abychom se o tom dozvěděli více. Zjistili jsme, že je to nový komplex, který se jmenuje Marina Bay Sands. Součástí komplexu je obrovské nákupní centrum s módními značkami všeho druhu, kasino a hotel s lodí na střeše. Po chvilce hledání (stále je to místy staveniště), jsme našli pokladnu, koupili za S$ 20 lístek a vydali se na "loď" za dobrodružstvím. Čekali jsme hodně, ale to co jsme tam viděli nás dostalo ... výhled úžasný, naprosto luxusní bazén  přímo na okraji střechy (ovšem bez zábradlí, takže z bazénu se kouká do té šílené hloubky dole) výřivky a park. Proste paráda.

Na druhé straně vyhlídky jsou pro hotelové hosty lehátka a bazén, který ale nemá žádné zabradlí ... prostě úžasné! | Singapoure - 24.-25.8.2010

Zdenda a já | Singapore - 24.-25.8.2010

Po hodině na lodi, jsme se zašli ještě podívat na Budhův zub do jednoho z klášterů, pak oběd a hurá zpět do hotelu pro zavazadla. Se zavazadly jsme se vydali směr letiště. Cesta zpět do Čech přes Dubai byla klidná, jídlo dobré, letadlo mělo na každém sedadle monitor s možností hrát hry, koukat na filmy dle přání, poslouchat muziku dle přání a sledovat kamery na letadle, což v noci nebylo nic moc:-) Vše uteklo rychle, také díky výbornému vínu, které tam měli:-) Za zmínku jen stojí, že v Dubaji na letišti měli zásuvky na ntb (což není moc bežné) a wifi. Jo a ještě jedna věc: ten nový mrakodrap v Dubaji, co má něco kolem 1km, je faaaaak velikej, ostatní mrakodrapy jsou sotva poloviční, fakt hukot! Škoda, že jsme ho viděli jen z letiště a z letadla.

Buddha Tooth Relic Temple uvniř ... ale zub jsme nenašli. | Singapore - 24.-25.8.2010

Další fotky najdete zde.

Tak to je konec naší cesty, ještě bude celkové shrnutí pro připadné následovatele a jedna speciální fotogalerie.

28.08.2010 vytvořil(a) alenka, 06.09.2010 upravil(a) hell, přečteno 106273x
Zpět