Náš první celý den v Sydney a první návštěva centra

Tak jsme zdárně přežili naši první noc v pohádkovém domečku plném vyžraných kamarádů švábů (zkuste usnout s vědomím, že vám ve spánku vleze třeba do pusy) i náš první den v Sydney. Počasí dneska nebylo moc pěkné, ale zase se dalo celkem slušně existovat i bez namazání opalovacím krémem a bez propoceného trička. Ráno (kdy jsme byli ještě stoprocentně přesvědčení, že časový posun 9 hodin je už brnkačka a už nás nemůže rozházet) navštívili pobočku Information Planet a vyřídili si dočasná daňová čísla a dostali instrukce kam jít ohledně bankovních účtů apod. To pořešíme v týdnu. Prozkoumali jsme ceny v obchoďácích a zjistili, že to nebude tak hrozné:-) (mimochedem agentka v International Planet nas privitala slovy: "jezismarjaaa vy jste bílí!!" a upřímně ji to rozesmálo)

Jednou jsme fotak neotocili vzhuru nohama a jak to dopadlo? | Australia - 1. den v Sydney

Dnešní havní cíl byl Harbour Bridge a Circular Quay, což jsme také splnili, fotky naleznete ve fotogalerii i s komentáři. Pokud se vám bude zdát, že jsme na fotkách málo šťastní, tak se nebojte - bylo to fakt krásné, jen ten časový posun ještě nemáme zmáknutý, ale pracujeme na tom:-) Ve 14:00 hodin jsme totiž u zázraku jménem Opera začali normálně usínat a víc než Harbour Bridge nás zajímalo, jak se co nejrychleji dostat do postele :-) Dokonce jsme obětovali i 7 dolarů za kafe a co myslíte? V 17:00 jsme spali jako miminka :-) Takže zítra ... zítra už to fakt dáme!!!

Circular Quay - hroznej nazev pro pristav s 'desne' levnyma kavarnama:-) | Australia - 1. den v Sydney

Dnešní hlavní postřehy:

  1. Lidi tu chodí přes křižovatky jak chtějí a tedy i křížem - dobrej nápad !!!
  2. Je to fakt divné, jak tu jezdí auta na druhé straně !!! (na každé křižovatce to vypadá stejně: "Bacha blb v protisměru!!!) :-))
  3. Bezlepkový chleba tu mají zatím suverénně nejlepší, co jsem kdy kde jedl vč. domácího !!!
  4. Doprava je tu drahá, tohle kdyby zavedli u nás, tak se bude stávkovat, proč ??? Přeci to něco stojí ne ???

Mimochodem k tomu jidlu bych si dovolila jeste jednu poznamku: nas cil byl skutecne Harbour Bridge a Opera, ale to, co Honzika zaujalo skutecne nejvic, byla ruzna bistra... nejdelsi dobu jsme nakonec stravili v Queen Victoria Building, kde v suterennu je asi 20 ruznych obcerstveni s japonskym, thajskym, ciskym a dalsim jidlem. Nad kurecim sushi nebo tureckymi sasliky se Honzik skoro rozbrecel se slovy, ze je to jeho zivotni sen tohle vsechno ochutnat ... Dolary jsme nakonec ubranili.. v miste se stolky KFC jsme si jako spravni krupani z ČR vytahli z igelitky grilovane kure zakoupene za polovicni cenu ve vedlejsim obchodaku ... :-) a jak nam chutnalo :-)

Pirati z Karibiku? | Australia - 1. den v Sydney

Celou galerii včetně komentářů najdete zde.

Pro Bendíse jsme schovali u jedné fotky skryté poselství:-)

29.03.2010 vytvořil(a) hell, 29.03.2010 upravil(a) hell, přečteno 12904x
Zpět