Hunter Valley

Sobotní den jsme věnovali vyhlášené vinařské oblasti Hunter Valley a koštování místního vína. V sedm ráno nás vyzvedl veselý pan řidič ze společnosti Hunter Valley Wine Tasting tours, posbíral další účastníky zájezdu včetně kávou předávkované Texasanky v nejlepších letech, otylého Alexe z New Jersey a tří rádoby letušek v zapůjčených uniformách. V 10 ráno už jsme seděli v prvním "sklepě". Jako roztomilé malé moravské sklípky si je určitě nepředstavujte. Nám připomínaly spíš rozlehlé mexické haciendy :-)

Vinice v Hunter Valley - výhledy ze sklepů stojí za to | Australia - Hunter Valley - 26.6.2010

První vzorky vín, které jsme ochutnali, pocházely z vinic a sklepů rodiny McGuigan. Každý dostal skleničku na víno, láhev vody a seznam vín, která se ochutnávají. Ujala se nás usměvavá paní X (jméno jsem zapomněla), která nám s nadšením začala vyprávět o prvním vzorku - mladém, lehkém a osvěžujícím bílém víně Semillon 2010. Paní X byla nadšená z toho, že nám to všechno může říct - jak se víno vyrábí, co je zrovna pro tohle jedno víno typické a při jaké přípežitosti nebo k jakému jídlu se pije. A stejně jako ona nadšeně mluvila, my jsme nadšeně ochutnávali. Za zmínku určitě stojí Merlot a také jemné a lahodné místní portské.

Lahůdkou bylo místní portské.. Chutnalo jak med :-) Postarší Američance z Texasu po něm zčervenaly tváře a začala se vilně usmívat na pana řidiče :-) | Australia - Hunter Valley - 26.6.2010

Další zastávkou byla vinice Blueberry Hill, kde pan majitel byl přesvědčený o tom, že jeho víno a jeho vinice jsou nejlepší na světě :-) Tady jsme ochutnali nejlepší portské vůbec.  Tady taky začala norská letuška blábolit, že jí konec konců chutná úplně všechno a šup sem s dalším vzorkem :-)

Já se tady jenom takhle na chvilku opřu.. bylo poledne a nám se začínala příjemně točit hlava :-) | Australia - Hunter Valley - 26.6.2010

Třetí zastavka byla velkým zklamáním. Mladý prodejce vína nalíval prakticky jenom třem opilým letuškám a nikdo pořádně nevěděl, co se ochutnává. Vína nechutnala dobře, takže po krátkém obědě jsme vyrazili do čtvrtého sklepa. Milá slečna v parádním tričku nám nalila mimo jiné vynikající muškát a pokračovali jsme na ochutnávku tentokrát do místní sýrárny. Bohužel jsme se nedozvěděli nic o výrobě, nebo postupech nakládání, vlastně jsme se nedozvěděli prakticky nic, jen to, co ochutnáváme. Další zastávkou byla prodejna čokolády a oliv. Tato dvě místa byla trošku zklamáním, nebyla nijak vyjímečná.

Od dědečka Ernesta jsme odcházeli s lehkýma nohama, těžkým jazykem a neskutečně dobrým pocitem :-) | Australia - Hunter Valley - 26.6.2010

Poslední zastávkou byla ovšem vinice Ernest Hill. Romantické místo, kde se nás ujal sympatický "dědeček". O víně mluvil moc pěkně a hlavně nás nechal ochutnat skutečné skvosty. Slabší okamžik nastal pouze ve chvíli, kdy se dědeček zapotil a sundal si svetr. Úplně nalámaná Texasanka už něvěděla kde je a co se s ní děje a chudáka elegána dědouška začala povzbuzovat k dalšímu svlékání jak na panském striptýzu.

Z ochutnávání vína jsme byli úplně vyčerpaní a usnuli jsme hned v autobuse. Úžasné bylo, že po probuzení jsme nebyli ani opilí a ani jsme neměli kocovinu :-) Byl to krásný, nezapomenutelný den, který Honzík zakončil popíjením krabicáku s coca-colou :-)

Poslední fotka v Ernest Hill a už se těšíme, až se po velmi, ale opravdu velmi náročném dni prospíme v autobusu :-) | Australia - Hunter Valley - 26.6.2010

Další fotky najdete zde.

27.06.2010 vytvořil(a) alenka, 03.07.2010 upravil(a) hell, přečteno 137259x
Zpět