Australská divočina

V sobotu, na prvního máje, jsme vyrazili na celodenní výlet do opravdické australské divočiny. Honzík naplánoval příjemnou, 11 km dlouhou procházku s tím, že cestou uvidíme překrásné vodopády (pokud by někdo měl zájem, tak zde najde o daném treku více). Počasí po ránu nevypadalo moc slibně, bylo pod mrakem a docela chladno, ale my jsme se nenechali odradit a vyrazili jsme na vlak.

Na výlet jsme vyrazili v báječné náladě | Australia - Uloola Track - 1.5.2010

Po hodině jízdy vlakem jsme se plní optimismu vyfotili u cedule s kilometráží a po úzké, prašné cestičce jsme vyrazili za dobrodružstvím. Bylo horko a dusno. Fascinovaly nás stromy s kúrou ohořelou od některého z četných letních požárů v buši i neskutečně hustý a naprosto neproniknutelný podrost. To jsme ještě netušili, co nás čeká. Po krátké zastávce u polo vyschlé řeky, kde zbytky vody vytvořily jen malé tůňky, cestička jako by zmizela.. Barevná značka na kameni ale mluvila jasně, a jak Honzík zavelel, tak jsme statečně skočili do křoví. Po necelé hodině, kdy jsme se prodírali křovím, trávami vysokými jako Honzík plnými škrábajících trnů a ostrými větvičkami zakrslých stromů, začalo být horko nesnesitelné.

Způsob mé chůze buší tak, abych si ruce ještě víc nepodrápala o keře a tvrdé konce trav, Honzíka strašně bavil.. :-) | Australia - Uloola Track - 1.5.2010

Úplně vyprahlí jsme pomalu stoupali po kamenech do strmého svahu. Do toho všeho se do nás pustilo obrovské hejno jakoby omámených much, které nepříjemně kousaly a držely se nás celou cestu – prakticky až k vlaku, kterým jsme jeli domů. Zničení, poškrábaní a dokousaní jsme dorazili ke zcela vyschlým vodopádům :-)

Honzík uprostřed 'vodopádů' :-) | Australia - Uloola Track - 1.5.2010

My jsme byli trošku zklamaní, ale pro Honzíka bylo nejdůležitější, že si konečně může dát svůj trojitý sendvič, o kterém nám vyprávěl prakticky celou cestu. K překvapení všech vytáhl z batohu dokonce i sweet - chilli omáčku ve skleněné lahvičce. Od překrásných vodopádů už vedla pěkně široká a pohodlná cesta. Šest kilometrů nám s plnými bříšky připadalo jako nic a s hejnem otravných much kolem hlavy jsme vyrazili k vlaku. Po třech kilometrech, kdy už jsme sotva pletli nohama, se nás nezmar Honzik snažil přemluvit k bonusovému výletu do nějakého pralesa, což znamenalo dalších 5 km navíc... Protože mu ale bylo po chvilce debatování úplně jasné, že by tam šel sám, pokračovali jsme dál po nekonečné cestě včetně hejna much zakousnutých v uších, za krkem, pod tričkem, pod čepicí a všude na ramenou, dál k vlaku.

Přes 2 cm velký mravenec! Všimněte si těch kusadel! | Australia - Uloola Track - 1.5.2010

Cestou jsme narazili na 2 cm velké červené mravence s neskutečně dlouhými kusadly, velké hejno nádherných černých papoušků kakadu nebo zvláštní kameny vypadající jako opršená a oschlá hrouda hlíny. Mně to připomínalo ještě něco jiného, ale Honzík mi zakázal napsat to do blogu. S bolavýma nohama jsme spokojení sami se sebou nasedli do vlaku a všichni jsme okamžitě usnuli.

Doma jsme se všichni shodli na tom, že to byl parádní den a že ten výlet Honzík naplánoval fakt parádně. Opakovat ho už ale asi nebudeme.. :o)

Další fotky najdete zde.

01.05.2010 vytvořil(a) alenka, 08.05.2010 upravil(a) hell, přečteno 14985x
Zpět